Zorgcomplex Badeloch 's-Hertogenbosch

SMT Bouw & Vastgoed heeft in opdracht van BrabantWonen het bijzondere complex Badeloch gebouwd. In dit complex behelst 45 appartementen, 3 kangoeroewoningen, een ontmoetingsruimte en een kantoorruimte voor BrabantZorg.

In Badeloch is een bijzonder woonconcept ondergebracht. Hier zijn 45 appartementen bestemd voor mensen met (beginnende) dementie en hun mantelzorger. Ook komen mensen met Parkinson en mensen met een niet aangeboren hersenletsel in aanmerking voor deze woningen. Hierdoor is het mogelijk zelfstandig te wonen in een veilige omgeving, met zorg dichtbij, waardoor de mantelzorger ontlast wordt. In de ontmoetingsruimte op de begane grond worden diverse activiteiten voor en door bewoners en vrijwilligers uit de buurt georganiseerd worden. Zo kan de mantelzorger even genieten van eigen tijd. De ontmoetingsruimte geeft toegang tot de prachtig ingerichte binnentuin en een terras aan het water.

In Badeloch zijn ook drie kangoeroewoningen gerealiseerd. Een kangoeroewoning is een bijzondere zorgwoning en bestaat uit twee zelfstandige woningen (met een eigen voordeur), die met elkaar verbonden zijn door een trap of tussendeur.

Kangoeroewoningen zijn zeer geschikt voor mantelzorgers die vlakbij degene willen wonen voor wie ze zorgen. Hiervoor komen mensen in aanmerking met een diverse zorgvraag. De mantelzorger woont in de hoofdwoning en degene die de zorg ontvangt woont in de buidelwoning, die wat kleiner is. Denk bijvoorbeeld aan ouders met een (verstandelijk) gehandicapt kind dat (deels) zelfstandig wil wonen.

Met deze bijzondere woonvorm spelen BrabantWonen, BrabantZorg en welzijnsonderneming Divers in op de behoefte in voorzieningen voor mensen met een zorgvraag. Met het oog op het groeiend aantal mensen met dementie en de verdwijnende plaatsen in verpleeghuizen, is dit nieuwe concept ontwikkeld.

Start de bouw begin 2016 en oplevering voorjaar 2017.

Meer Informatie:

Flyer Badeloch

Verhuurbrochure

 

Brabant Wonen / Brabant Zorg

6.950

De Twee Snoeken

Een nieuw thuis

"Badeloch, een nieuw thuis voor jaren."

Brabant Wonen, Oss Zorgcomplex Badeloch 's-Hertogenbosch