Weet wat je beweegt

Woonzorgcomplex en ontmoetingsruimte Baarle Nassau

SMT heeft deelgenomen aan de ontwikkelopgave Janshove, een nieuw woonzorgcomplex in Baarle-Nassau. De Design, Build and Finance uitvraag betrof 35 wooneenheden Somatiek en 24 wooneenheden Psychogeriatrie inclusief gezamenlijke- en algemene ruimten, met daarnaast een ontmoetingscentrum/grandcafé voor de wijk. Doelstelling was om voor een periode van 20 jaar het complex in verhuur aan te bieden. Aanvankelijk zat in de opgave een aantal vrije sector appartementen.

SMT heeft de huidige situatie ter plaatse bestudeerd. We hebben gekeken naar de toekomstwaarde van de investering en een geheel nieuw concept voorgelegd. Geen vrije sector appartementen, maar meer wooneenheden voor de woonzorgvoorziening. Meer groen, een betere oplossing voor de ontsluitingen, de relatie binnen/buiten geoptimaliseerd, een extra beschut en veilig terras toegevoegd, het behoud van al het bestaande groen gezekerd en geen extra inrit wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Het nieuwe Janshove in Baarle-Nassau moet een fijne plek zijn voor bewoners, buurtbewoners, vrijwilligers, familie en medewerkers. Een thuis dat helemaal voldoet aan de nieuwste eisen, waar goede zorg in een gemoedelijke sfeer wordt verleend. Met tevens een nieuw Grandcafé , een ontmoetingscentrum waar bewoners én de Baarlese gemeenschap samenkomen voor een kop koffie, een hapje eten of gewoon een gezellig praatje.

Wij hebben gezocht naar de mogelijkheid om maximale waarde toe te voegen voor de opdrachtgever en de investeerder en uiteindelijk aan te bieden waar volgens ons écht behoefte aan is.

“Wij volgen daarmee niet exact wat wordt gevraagd, maar bieden wel waar behoefte aan is…”

Architectuur Studio Kuiper

De samenwerking is met SMT echt 1 + 1 = 3

"Slim en Innovatief in het Ontwerpproces, dat is hoe wij de inspirerende samenwerking met Bart van Gerven van SMT hebben ervaren".

Ronnie Kuiper, Architectuurstudio Kuiper