Weet wat je beweegt

Vrije School De Talander

Nadat wij in Ede Vrije School De Vuurvogel naar tevredenheid van de opdrachtgever hadden opgeleverd is ons door Stichting Pallas gevraagd in Sittard één van hun scholen te renoveren.  

Hier zijn wij momenteel bezig om een gedateerd schoolpand in korte tijd om te toveren tot een schoolgebouw dat past in de huidige tijd.

De werkzaamheden bestaan naast installatietechnische werkzaamheden uit bouwkundige herstelwerkzaamheden, waaronder het vervangen van alle vloeren, plafonds en de buitendeuren. Het schilderwerk wordt aangepakt van plafond tot kozijn. Verder zullen ruimten worden heringedeeld en flexibel gemaakt, zodat de school voortaan naar behoefte kan meebewegen. Het geheel krijgt een frisse nieuwe look met eigentijdse kleurgebruik.

Wat betreft de installatietechnische werkzaamheden zal een duurzaamheidslag voor de gehele school worden doorgevoerd. Zo zal het gebouw worden voorzien van nieuwe (LED-)verlichting en het nog aanwezige enkele glas worden vervangen door HR++. Om te kunnen voldoen aan Frisse Scholen Klasse B zal de mechanische ventilatie worden vernieuwd.

Zodra deze opdracht is afgerond kan De Talander voorlopig weer goed mee in deze tijd.

 

Stichting Pallas bestaat sinds 2001 en verenigt 16 vrijescholen voor basisonderwijs in Midden en Zuid-Nederland. Zij verzorgen met ongeveer 290 mensen onderwijs voor 2900 leerlingen. Centraal in het onderwijs staan de pedagogische inzichten die voortkomen uit de antroposofie.