Weet wat je beweegt

Kinderdagverblijf het Zonnekind

In Ede hebben wij onlangs Vrije School De Vuurvogel tot volle tevredenheid van de opdrachtgever Stichting Pallas opgeleverd. Toen duidelijk werd dat in het naastgelegen pand het kinderdagverblijf het Zonnekind zou worden gehuisvest, is door SMT een renovatieplan gemaakt om het bestaande gebouw grondig te renoveren. Het kinderdagverblijf zal in de toekomst gaan samenwerken met Vrije School De Vuurvogel.

Het gebouw is inmiddels compleet gerenoveerd. De werkzaamheden varieerden van het vervangen van alle kozijnen met hoogwaardig isolatieglas tot compleet nieuwe dakisolatie, dakbedekking en nieuwe boeiboorden. Er is een volledig nieuw ventilatie-installatie aangebracht, die weer voldoet aan de heden ten daagse normen. Tevens is het gehele pland verduurzaamd en zijn er o.a. PV-panelen geplaatst. Uiteindelijk is alles opnieuw fris geschilderd.

Met dit project draagt SMT haar steentje bij aan een duurzaam voortbestaan van bestaand vastgoed.

Geef “tweedehands” gebouwen weer een kans.

Stichting Pallas bestaat sinds 2001 en verenigt 16 vrijescholen voor basisonderwijs in Midden en Zuid-Nederland. Zij verzorgen met ongeveer 290 mensen onderwijs voor 2900 leerlingen. Centraal in het onderwijs staan de pedagogische inzichten die voortkomen uit de antroposofie.