Spilcentrum Drents Dorp

Projectomschrijving:

Het nieuwe Spilcentrum (SPelen, Integreren en Leren) Drents Dorp is een Brede School waarin onderwijs en welzijn samenkomen. Er is naast een basisschool ook een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een sportvoorziening voorzien. Qua welzijnsfunctie, zal in het Spilcentrum een consultatiebureau en jongerenwerk een plaats krijgen.

Het complex van ca. 2.700 m2 is gerealiseerd aan de Halvemaanstraat. Met de komst van het Spilcentrum hebben de bewoners van het Drents Dorp een aantal nieuwe voorzieningen onder één dak. Het multifunctionele complex is ontworpen door DMV Architecten.

De toekomstige gebruikers van het nieuwe Spilcentrum Drents Dorp zijn basisschool Saltoschool Drents Dorp, peuterplaza, SKON kinderopvang, Sportbedrijf de Karpen, Zuidzorg en Lumensgroep. Verder biedt het nieuwe gebouw straks ook volop ruimte voor ontmoetingsactiviteiten voor alle buurtbewoners, een gymzaal, consultatiebureau en jongerenruimte. Het nieuwe complex wordt in het najaar van 2014 in gebruik genomen. 

Drents Dorp in het nieuws

Dat het Spilcentrum er nu gaat komen is zeker. Lees...  

 Bouw Brede School Drents Dorp start volgende maand. Zie artikel in Eindhoven dagblad

Gemeente Eindhoven

2700 m2

DMV Architecten

Prettige samenwerking en een mooi eindresultaat

"Wij zullen zeker een nieuw project met SMT uitvoeren."

John Antonise, projectleider gemeente Eindhoven