Mavo Schravenlant XL

SMT Bouw & Vastgoed heeft voor Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS), het onderwijsgebouw "Nieuwbouw MAVO Schravenlant XL" te Schiedam gerealiseerd.

OSVS heeft SMT Bouw & Vastgoed een Engineer & Build opdracht gegeven om voor Mavo Schravenlant XL nieuwbouw te realiseren op basis van een Voorontwerp Plus (VO+). Het VO+ is uitgewerkt door Frencken Scholl Architecten. Hoogland Vastgoedadvies en ARCADIS adviseren de OSVS bij de voorbereidingen en de uitvoering.

De bestaande schoolgebouwen aan de Burgemeester van Haarenlaan 952 en de Van Hogendorpstraat 103-105 zijn gefaseerd  gesloopt. Gedurende de bouwwerkzaamheden zijn de schoolactiviteiten doorgegaan op een oude locatie en in een tijdelijke behuizing. 

Op de locatie van deze voormalige schoolgebouwen heeft nieuwbouw van circa 4.400 m2 BVO onderwijsgebouw inclusief gymzaal plaatsgevonden. Zo'n 500 leerlingen krijgen onderwijs in het nieuwe schoolgebouw. Mavo Schravenlant XL had behoefte aan eigentijdse en functionele huisvesting die past bij een Mavo. Efficiënt omgaan met ruimte was hierbij zeer belangrijk.

 

 

Openbare Scholengroep Vlaardingen Schiedam (OSVS)

4.400 M2

Frencken Scholl Architecten Maastricht

Project Nieuws

Nieuws van dit project

Een geslaagd proces!

Het resultaat is een goed gebouw

Wim Kokx, directeur-bestuurder Openbare Scholengroep Vlaardingen en Schiedam