IKC Mixx

Omdat de gebouwen van Scholenstichting Panta Rhei bouwkundig niet meer voldeden is door de gemeente besloten een integraal kindcentrum (IKC) te realiseren. Goed onderwijs werkt het best in schoolgebouwen die passen bij de eisen van deze tijd: schoon, veilig, en duurzaam, maar ook flexibel in gebruik.

SMT heeft in opdracht van de gemeente Leidschendam deze opdracht verkregen in een Design & Build contract. De school en de kinderopvang zijn nauw betrokken en hebben meegewerkt en gedacht aan het uiteindelijke  ontwerp. Het is een duurzaam gebouw geworden dat flexibel is in gebruik en geschikt is voor opvang én onderwijs te weten voor 14 groepen voor het basisonderwijs, een gymzaal een kinderdagverblijf  en VSO/BSO.

Het nieuwe schoolgebouw met gymzaal voor basisschool De Wegwijzer wordt gecombineerd met kinderdagopvang en buitenschoolse opvang van Partou kinderopvang. Een nieuwe samenwerking. De kinderen zijn gedurende de werkzaamheden in tijdelijke lokalen opgevangen.

Er is bewust gekozen voor een integraal kindcentrum. Daarbij gaat de samenwerking tussen kinderopvang en de school verder dan alleen het delen van een gebouw. Doordat de kinderen langer in beeld zijn kan adequater worden ingespeeld op hun ontwikkeling.

Dit project onze vertaling van doelstellingen, wensen en verlangens. We hebben goed rekening gehouden met de vraag van de klant én hebben er onze expertise aan toegevoegd. Hierdoor wordt een huisvesting gerealiseerd met een doorlopende leerlijn en de ontwikkeling van 0 tot 12 jaar.

Onder de naam IKC Mmixx is het gebouw opgeleverd.

 

Op de site van het IKC staat een leuke rondleiding door het nog lege gebouw. 

 Lees onze visie op dit project hier.

 

IKC De Tol in de media 

Lees onderstaand bericht van Het Krantje Online

Bouwteam

DP6 Architectuurstudio

Project Nieuws

Nieuws van dit project