IJdoornschool

Aan de Alkmaarstraat 14 te Amsterdam is de nieuwe IJdoornschool gerealiseerd. De meest duurzame groene school van Amsterdam. In het voorjaar van 2017 zal de school in gebruik genomen worden. Het onderwijsgebouw heeft een zeer korte realisatietijd gehad. In 25 weken is door gedegen samenwerking en Lean Planning een prachtig resultaat behaald.

De nieuwe school beschikt over 17 klaslokalen, een speelzaal, een ouderkamer, gymzaal, een vroeg voorschoolse educatie (VVE) en buitenschoolse opvang (BSO) met een totaaloppervlakte van ongeveer 2.960m2 BVO. Het ontwerp is gemaakt door DMV architecten waarbij rekening is gehouden met de overgang van de stedelijke bebouwing en het groene karakter van het park, dit wordt versterkt door het speelse uiterlijk wat de school een eigen identiteit en karakter geeft. De indeling is zo gepositioneerd dat er een positieve interactie ontstaat tussen gebruikers onderling. De gymzaal is op de verdieping gerealiseerd. Voor SMT is dit onderwijsgebouw het eerste project met een EPC van 0,0 waarmee we ons eerste energieneutrale onderwijsgebouw hebben opgeleverd. Hiermee zijn we verder gegaan dan wat er in de uitvraag gesteld was en is Frisse Klasse A behaald. Het gebouw beschikt tevens over een A++++ certificaat.

In de IJdoornschool zullen volop mogelijkheden zijn voor ontwikkelen, leren en ontmoeten, in een doorgaande lijn van 0 tot 12 jaar. Het zal een toekomstbestendige omgeving zijn die kinderen, leerlingen, leerkrachten/docenten inspireert en hun talenten zo veel als mogelijk tot ontplooiing laat komen. De toekomst is immers wat kinderen er van maken en hoe het onderwijs hen hierop voorbereid.

Media

IJdoornschool is gepubliceerd in het Inspiratieboek "samen werken aan de school van morgen" van Schooldomein. Lees het artikel hier

 

Gemeente Amsterdam

3.000 m2

DMV Architecten

De goede samenwerking gedurende het gehele project heeft de kwaliteit van het werk sterk bevorderd

"Er werden duidelijke grenzen gesteld en goed gecommuniceerd, dit maakte het helder."

Robert Meijer, namens Project Management Bureau gemeente Amsterdam