Weet wat je beweegt

Herontwikkeling Pastorie Rosmalen

SMT heeft de verbouw en uitbreiding van de monumentale Pastorie in Rosmalen, gelegen op een prominentie locatie op de kruising van de Rodenborchweg en Markt, in ontwikkeling. De huidige eigenaar is parochie Heilige Maria te Rosmalen, die het pand momenteel in gebruik heeft als woonruimte voor de pastor. De parochie heeft echter nieuwbouwplannen direct achter de Lambertuskerk en gaat de oude pastorie op termijn verlaten. SMT Bouw & Vastgoed is met het parochiebestuur het onderzoek gestart naar herontwikkeling van deze locatie.

De ligging van het pand heeft een hoge attentiewaarde aangezien het object nabij het marktplein van Rosmalen is gelegen en dus op loopafstand van alle voorzieningen ligt. Tevens is de bereikbaarheid van het station en snelweg binnen een aantal minuten. Een opgave die zich uitstekend leent voor een maatschappelijke ontwikkeling en naadloos aansluit bij de missie van SMT. SMT bouwt al jaren binnen het maatschappelijk domein en gelooft in het community denken.

SMT is voor deze opgave in contact getreden met de Leermakers Autismegroep. Leermakers ondersteunt mensen met autisme op het gebied van arbeid, begeleiding, dagbesteding en wonen. De zorg is gericht op levensloopbegeleiding voor kinderen, jeugdigen, gezinnen en volwassenen met autisme in combinatie met een normale tot hoge begaafdheid.

SMT wil samen met Leermakers op deze locatie een woonvoorziening ontwikkelen waar wonen en zorg samenkomt. De bestaande pastorie zal worden verbouwd tot 6 kamers met gezamenlijke ruimten. In de parkachtige tuin worden 12 zelfstandige studio’s gerealiseerd. Bescheiden doch tijdloze bebouwing die volledig aansluit aan de landschapstuin en de bestaande pastorie. Het parkeren kan geschieden op het eigen voorterrein.

De Leermakers Autismegroep heeft zich reeds gecommitteerd om het geheel te huren. Het eigendom komt  in handen van de lokale Woonstichting Joost.

In de media

Lees een artikel in het Brabants Dagblad gepubliceerd in december 2020. 

Quote:

Robert Keeris, algemeen directeur De Leermakers Groep: "Bart van Gerven van SMT had gelijk, deze locatie is de ideale plek voor onze doelgroep."

 

 

 

Parochie Heilige Maria, Leermakers Autismegroep en Woonstichting Joost

Project Nieuws

Nieuws van dit project

De samenwerking met SMT voor de aankoop en verbouwing van de Pastorie was erg prettig.

SMT komt zijn afspraken na: ze hield ons tijdig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en hield zich aan de vooraf afgesproken planning.

Joost Huijbregts, manager Vastgoed & Projectontwikkeling Woonstichting Joost