Herontwikkeling Pastorie Rosmalen

 

Robert Keeris, algemeen directeur De Leermakers Groep: "Bart van Gerven van SMT had gelijk, deze locatie is de ideale plek voor onze doelgroep."

SMT Bouw & Vastgoed heeft met het parochiebestuur het onderzoek gedaan naar herontwikkeling van deze locatie. De ligging van het pand heeft een hoge attentiewaarde aangezien het object nabij het marktplein van Rosmalen is gelegen en dus op loopafstand van alle voorzieningen ligt. Tevens is de bereikbaarheid van het station en snelweg binnen een aantal minuten. Een opgave die zich uitstekend leent voor een maatschappelijke ontwikkeling en naadloos aansluit bij de missie van SMT. SMT bouwt al jaren binnen het maatschappelijk domein en gelooft in het community denken.

SMT is voor deze opgave in contact getreden met de Leermakers Autismegroep. De locatie doet sinds 1 februari 2022 dienst doen als woonvoorziening waar wonen en zorg samenkomt.

De bestaande pastorie is verbouwd tot 6 kamers met gezamenlijke ruimten. In de parkachtige tuin zijn 12 zelfstandige studio’s gerealiseerd.

Bijzondere aan dit project is dat de studio’s geheel in de fabriek zijn geprefabriceerd en als een kant en klaar product op de locatie zijn gemonteerd. Het is werkelijk “plug-and-play” . De fundering is al eerder gemaakt. Riool en elektra lagen al klaar. De woningen zijn in een aantal dagen gemonteerd. 

De woningen zijn geheel van hout en dus grotendeels biobased en circulair! Dit sluit aan bij de duurzaamheidsvisie van Woonstichting JOOST en SMT Bouw & Vastgoed. Niels Vader, Projectontwikkelaar Woonstichting JOOST, benadrukt het belang van biobased en circulair bouwen.

Leermakers geeft aan dat hij zowel in de aanloop naar het project toe als de uitvoering en de afronding als enorm plezierig heeft ervaren. “Mooi om te merken dat de samenwerkingschemie volop aanwezig was bij alle partijen. Samenwerken en iets voor elkaar betekenen, dat was steeds het motto wat we nastreefden. Wat dat betreft  kan het parochiebestuur trots op ons zijn”, zegt hij lachend. “Dat is immers ook het gedachtengoed wat zij nastreven.”

 

Aandacht in de media: Brabant Dagblad 

Lees een artikel in het Brabants Dagblad gepubliceerd in december 2020. 

 

 

 

Parochie Heilige Maria, Leermakers Autismegroep en Woonstichting Joost

Project Nieuws

Nieuws van dit project

De samenwerking met SMT voor de aankoop en verbouwing van de Pastorie was erg prettig.

SMT komt zijn afspraken na: ze hield ons tijdig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en hield zich aan de vooraf afgesproken planning.

Joost Huijbregts, manager Vastgoed & Projectontwikkeling Woonstichting Joost