Weet wat je beweegt

Hermann Wesselink College Amstelveen

Projectomschrijving:

Op 26 september 2018 is het contract ondertekend tussen de Cedergroep en SMT Bouw & Vastgoed voor de realisatie van het Design & Build project:  Hermann Wesselink College te Amstelveen. Een christelijke school voor tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. De school telt op dit moment 1.700 leerlingen en 150 medewerkers.

Het Hermann Wesselink College  gaat ruim 11.000 m2 nieuwbouw realiseren op de huidige locatie. De school wordt gerealiseerd naast de bestaande school die tijdens de realisatie in gebruik zal blijven. In het hart van het gebouw kun je de weg vinden naar verschillende 'parels' van de school, Zo is er bijvoorbeeld een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsvleugels.

In het centrum van het gebouw is door het gebruik van dubbele hoogtes en vides veel transparantie en zicht. Meer besloten werk- en leerplekken zorgen voor een intieme sfeer. Voor de school een van de prioriteiten. Het hart is voor zowel scholieren als docenten de plek om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor ontspanning en cultuur.

Naast het feit dat er een gebouw is ontworpen dat helemaal aansluit bij de eisen van deze tijd, is er ook aan de komende jaren gedacht. Tijdens het ontwerpen is er  rekening gehouden met de indeling van het gebouw. Op een later tijdstip kunnen er gemakkelijk muren worden verschoven, zodat men een optimale inrichting krijgt, ook over tien of twintig jaar.

RoosRos Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Duurzaamheid speelt een belangrijke factor bij het ontwerp, de realisatie en het gebruik van de nieuwe school. Het gebouw zal gasloos worden en voldoen aan Frisse Scholen klasse B.

De nieuwbouw zal naar alle verwachtingen in eind 2020 in gebruik worden genomen.

Media

Lees over de eerste paal in het Amstelveens Nieuwsblad en op amstelveenweb

 

Ceder Groep

11.000 m2

RoosRos Architecten

SMT en de architect hebben de eisen vertaald in een eigentijds ontwerp.

Het ontwerp is een mooie afspiegeling van hoe je onderwijs van nu inricht.

Bert Kozijn, rector het Hermann Wesselink College