Hermann Wesselink College

Op 26 september 2018 is het contract ondertekend tussen de Cedergroep en SMT Bouw & Vastgoed voor de realisatie van het Design & Build project:  Hermann Wesselink College te Amstelveen. Een christelijke school voor tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t. De school telt op dit moment 1.700 leerlingen en 150 medewerkers. 

Het Hermann Wesselink College heeft ruim 11.000 m2 nieuwbouw op de huidige locatie. De school is gerealiseerd naast de bestaande school die tijdens de realisatie in gebruik is gebleven. In het hart van het gebouw kun je de weg vinden naar verschillende 'parels' van de school, Zo is er bijvoorbeeld een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsvleugels.

In het centrum van het gebouw is door het gebruik van dubbele hoogtes en vides veel transparantie en zicht. Meer besloten werk- en leerplekken zorgen voor een intieme sfeer. Voor de school een van de prioriteiten. Het hart is voor zowel scholieren als docenten de plek om elkaar te ontmoeten. Er is ruimte voor ontspanning en cultuur.

Naast het feit dat er een gebouw is ontworpen dat helemaal aansluit bij de eisen van deze tijd, is er ook aan de komende jaren gedacht. Tijdens het ontwerpen is er rekening gehouden met de indeling van het gebouw. Op een later tijdstip kunnen er gemakkelijk muren worden verschoven, zodat men een optimale inrichting krijgt, ook over tien of twintig jaar.

RoosRos Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Duurzaamheid speelt een belangrijke factor bij het ontwerp, de realisatie en het gebruik van de nieuwe school. Het gebouw is gasloos en heeft een A+++ label. 

Media

Lees over de eerste paal in het Amstelveens Nieuwsblad en op amstelveenweb

Lees het online magazine van Cedergroep over scholen van de toekomst.. 

Lees hier het artikel over de samenwerking met Hollander Techniek.

Lees het artikel Duurzaam, gasloos en gezond in Scholen en Bouwen aan de Toekomst.

Lees het artikel over de door Hollander Techniek gebruikte technische installaties.

Lees op website van BBN meer over dit project. 

 

 

Toen ik het energielabeldocument A+++ opende had ik een “Yes” gevoel

"ik ervaar het als cadeau van SMT aan onze HWC gemeenschap en wil SMT daarvoor bedanken".

Ton Kodde, intern projectleider en docent economie Hermann Wesselink College