Weet wat je beweegt

Brede School West Leiderdorp

SMT heeft de nieuwbouw van een brede school gerealiseerd waarin de Daltonschool De Leeuwerik, Prins Willem-Alexanderschool, Sportzaal Hoftuyn en Kindcentrum Hoftuyn (kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang) zijn gevestigd. De sportzaal is geheel conform de eisen van NOC*NSF gerealiseerd.

Frencken Scholl Architecten uit Maastricht ontwierp het complex, dat bestaat uit drie aparte gebouwen die via een loopbrug met elkaar verbonden zijn. Het ene gedeelte  biedt onderdak aan Daltonschool De Leeuwerik en in de andere gebouw komt de basisschool OBSG Prins Willem-Alexander samen met buitenschoolse opvang van de Stichting Kinderopvang Leiderdorp (SKL) en PCSV De Driemaster.

In het derde gebouw tussen de twee andere gebouwen in, komt een gymzaal en vier lokalen die multi inzetbaar zijn.

Rondom de bebouwing wordt een parkachtige openbare ruimte aangelegd. Onderdeel van de buitenruimte is een parkeerplaats met 45 plaatsen en een Kiss & Ride-zone. Zowel het gebouw als de buitenruimte zijn in nauwe afstemming met gebruikers en omwonenden tot stand gekomen.

De BSW opent haar deuren voor de gebruikers in het najaar 2014. Het gebouw bestaat uit drie gebouwen die via een loopbrug met elkaar verbonden zijn.

Gemeente Leiderdorp

5.775 m2

Frencken Scholl Architecten