Weet wat je beweegt

Brede School SOM Coevorden

Projectomschrijving:

Op 21 november 2013 is het contract getekend voor de nieuwbouw van brede school Som met opdrachtgever en Bouwcombinatie Schutte/SMT. Het gebouw is gerealiseerd in een Design Build en Maintain constructie. De school is gelegen aan de Jan van Scorelstraat en is na 10 maanden bouwtijd medio 2014 geopend.

't Optelhoes, zoals Bouwcombinatie Schutte/SMT haar ontwerp noemde, scoorde vooral goed op het selectiecriterium 'ontwerp'. Het gebouw oogt als een écht schoolgebouw en door de variatie in de gevels oogt het kleinschalig. Het leuke voor de kinderen is dat het gebouw veel variatie aan de buitenkant heeft zodat hun eigen klaslokaal herkenbaar is. Ook de grote trap spreekt veel kinderen aan.

Het winnende ontwerp is beoordeeld op een viertal criteria: ontwerp, duurzaamheid, proces en prijs. Het criterium 'ontwerp' werd voor 50% bepaald door leerlingen van de bovenbouw, hun ouders, toekomstig personeel en wijkbewoners. In totaal hebben ongeveer 350 mensen gestemd. 't Optelhoes ontving de meeste stemmen en is daarmee de publieksfavoriet.

De brede school biedt onderdak aan de Mijndert van der Thijnenschool, de Panta Rheischool, de Wilhelminaschool, Peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderwereld, expertisecentrum Pontes Coevorden, Turn Vereniging Coevorden (TVC), Centrum voor Jeugd en Gezin, GGD Drenthe, Maatschappelijk Werk Coevorden, Welzijn 2000 en Icare Jeugdgezondheidszorg.

 

Gemeente Coevorden

3.890 m2

BDG Architecten en Ingenieurs