Weet wat je beweegt

Sleuteloverdracht Pastorie Rosmalen

 

Op dinsdag 1 februari jl. nam Niels Vader, van Woonstichting Joost, officieel de sleutel in ontvangst van Geron Verdellen van SMT Bouw & Vastgoed. Vervolgens is de sleutel overhandigd aan Willem Leermakers van de Leermakers Autismegroep. Hiermee nemen de 18 bewoners van de Leermakers Autismegroep samen hun intrek in de getransformeerde Pastorie in Rosmalen. De voormalige Pastorie is volledig verbouwd tot zes kamers met gezamenlijke keuken- en leefruimte. In de binnentuin zijn 12 kleine zelfstandige wooneenheden gerealiseerd. Deze woningen zijn helemaal van hout gemaakt en biobased en circulair gebouwd. De komende weken neemt Leermakers officieel hun intrek in de voormalige Pastorie met bijbehorende binnentuin aan de Markt in Rosmalen.

Dit zorgproject is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Woonstichting JOOSTLeermakers Autismegroep en SMT Bouw & Vastgoed.

 

QUOTES:

Leermakers geeft aan dat hij zowel in de aanloop naar het project toe als de uitvoering en de afronding als enorm plezierig heeft ervaren. “Mooi om te merken dat de samenwerkingschemie volop aanwezig was bij alle partijen. Samenwerken en iets voor elkaar betekenen, dat was steeds het motto wat we nastreefden. Wat dat betreft  kan het parochiebestuur trots op ons zijn”, zegt hij lachend. “Dat is immers ook het gedachtengoed wat zij nastreven.”

Ook de direct omwonenden kunnen niet wachten op de komst van hun nieuwe buren. “Meerdere malen gaven zij al bij ons aan dat ze in de toekomst graag dingen willen ondernemen samen met de bewoners van de Leermakers”, vertelt Niels Vader, projectleider van JOOST, enthousiast. “Er zijn zelfs al ideeën voor een gezamenlijke moestuin”, gaat hij tevreden verder. Maar voordat het zover is krijgen de nieuwe bewoners eerst de kans om goed in te huizen en zichzelf te settelen in hun nieuwe omgeving. “En zoals het een goede buurman betaamt, organiseren we ergens in maart nog een feestje. Natuurlijk samen met omwonenden en de nieuwe bewoners van de Pastorie, zodat we samen kunnen proosten op een fijne buur(t).”


#community #zorgvastgoed #samenwerking #transformatie #oplevering

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.