Weet wat je beweegt

15 oktober jl. is de sleutel voor het nieuwe Dalton Kind Centrum in Den Haag overgedragen en de school in gebruik genomen. Nu alle stoelen en banken op hun plek staan nodigden de trotse gebruikers, Triodos kinderopvang, JongLeren en De Haagse Scholen op vrijdag 22 november 2019 betrokkenen uit om hun nieuwe school te komen bewonderen. Binnen het nieuwe gebouw is plaats voor een basisschool, een gymzaal, peuteropvang  en een kinderdagverblijf. Een nieuwe samenwerking in een nieuwe jasje. Doelstelling is een doorgaande leerlijn te creëren zodat kinderen niet meer hoeven te verhuizen naar een andere school.   

Maarten van Gelderen, directeur van de school, heeft een aantal sprekers aan het woord gelaten waarna spoedig werd overgegaan op het bezichtigen van het gebouw en de buitenruimte en werd ruimte gemaakt voor ontmoeting met elkaar.      

In het ontwerp stonden 3 pijlers voorop. Belangrijk was de beïnvloeding van het binnenmilieu, dat het een duurzaam gebouw zou worden met een laag energieverbruik. Er is goed nagedacht om een vertaling van het Daltononderwijs door te voeren in het gebouw. Dit is goed gelukt !

 

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.