Weet wat je beweegt

Het Horizon College in Purmerend is opgeleverd. Speciaal hiervoor werd maandagochtend 17 juni een officieel moment georganiseerd. Tijdens een rondleiding in het nieuwe gebouw werd een woordje gehouden door Anco Van der Veen, directeur Facilitair Bedrijf van het Horizon College, Florian Boxma van Building for Tomorrow  en Geron Verdellen, directeur SMT Bouw & Vastgoed, die als laatste een symbolische sleutel overdroeg  aan Anco van der Veen. De ochtend werd afgesloten met een hapje en drankje afkomstig van de foodtruck van de koksopleiding van Het Horizon College.   

Een nieuw onderwijsgebouw en een nieuwe samenwerking. Twee verschillende roc’s, t.w. het Horizon College en het Regio College gaan hun krachten bundelen en elkaar vinden in het prachtige nieuwe pand in Purmerend aan het Karekietpark. mbo-onderwijs met goede praktijkvoorzieningen in één gezamenlijk schoolgebouw.

De school is door SMT Bouw & Vastgoed gerealiseerd in een Engineer-/Build & Maintain  opdracht. Dit hield in dat SMT op basis van het definitief ontwerp  was geselecteerd om vervolgens optimalisaties door te voeren. Deze uitdaging heeft SMT met haar team vol enthousiasme opgepakt. Vanuit iedere invalshoek is gekeken hoe het samen leren en werken zo optimaal mogelijk te vertalen is. Hierbij uiteraard rekening houdend met ieders doelstelling, wensen en verlangens. Vanzelfsprekend is geluisterd naar wat de klant vraagt en heeft SMT daar haar expertise aan toegevoegd. Hierdoor heeft de opdrachtgever niet gekregen wat werd gevraagd, maar veel meer... Het Horizon College heeft gekregen wat nodig is.

In het nieuwe onderwijsgebouw gaat het Horizon College nauw samenwerken met het Regio College. Hiermee gaat de school een breed scala aan opleidingen bieden op het gebied van zorg, welzijn, sport & bewegen, handel, dienstverlening, economie en techniek. De compacte opzet van het gebouw stimuleert ontmoeting en uitwisseling, maar biedt tevens ruimte aan concentratie en kleinschaligheid. Het gebouw heeft in het hart een overzichtelijk atrium waaraan alle vaklokalen zijn gelegen. Alle leslokalen liggen aan de buitengevel met te openen delen in de gevel.

Kortom: Eén gebouw, één team, één visie

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.