Op 4 december 2020 zijn de sleutels van de nieuwbouw van Het Hermann Wesselink College in Amstelveen overgedragen. De nieuwbouw is gereed. Na ontvangst en rondleiding werden de officiële documenten door de heer Duco Adema van de Cedergroep en Geron Verdellen directeur SMT getekend. SMT verkreeg van de Cedergroep deze opdracht en realiseerde het 11.000 m2 grootte onderwijsgebouw voor tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl, waar in 2021 1700 leerlingen en 150 medewerkers hun intrek zullen gaan nemen.

In juli 2019 werd de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen en startte voor SMT de uitdaging om pal naast de bestaande school te bouwen, terwijl de lessen daar gewoon doorgingen. De ambities waren groot. Niet alleen doordat de school een groot aantal leerlingen telt, maar ook omdat het schoolbestuur een gebouw wilde dat toekomstbestendig én duurzaam was.

Er is hoog ingezet op het binnenklimaat en de isolatie en zijn er warmtepompen geïnstalleerd en PV-panelen op het dak. De school voldoet hiermee aan de BENG eisen. Door in te spelen op toekomstige ontwikkelingen, is gekozen voor flexibele wanden waarmee ruimtes groter of juist kleiner kunnen worden gemaakt. Ook was de wens dat de  school een kleinschalige uitstraling zou krijgen, waardoor leerlingen zich er makkelijk thuis zouden voelen. Door de ruimtes speels in te delen, met verspringende vides, is ook deze opdracht meer dan geslaagd. 

Voor SMT zit de klus er nog niet op. In de kerstvakantie gaat de school verhuizen, en wordt gestart  met de sloop van het oude gebouw. Het materiaal wat daarbij vrijkomt, zal worden hergebruikt voor het nieuwe schoolplein.

Door een goede samenwerking en korte, open communicatielijnen tussen opdrachtgever en alle bouwpartners, is een prachtig toekomstgericht en duurzaam gebouw gerealiseerd. Echt een project om samen trots op te zijn.

Kortom: Eén gebouw, één team, één visie

 

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.