Een Aanwinst voor Hambaken: Het Nieuwe Woongebouw aan het Wielsem

Interview met Rik Cornelissen – SMT Bouw & Vastgoed
Bron: Wijk magazine De Hambaken – juni 2024
 
Het kantoorgebouw van zorgondersteuner AAG aan het Wielsem 10 ondergaat een metamorfose tot een modern wooncomplex. De verbouwing verloopt voorspoedig en volgens planning. Dit nieuwe gebouw zal 73 huurwoningen bieden in de middeldure en dure prijsklasse.

Rik Cornelissen, projectleider bij SMT Bouw & Vastgoed, kijkt tevreden naar de voortgang: “Dit wordt een aanwinst voor De Hambaken, met veel kwaliteit, prachtig uitzicht en volop in het groen.”

Sinds de start van de bouw in januari werken dagelijks zo’n vijftig bouwvakkers aan de voltooiing. Ondanks wat vertraging door overvloedige regen, verloopt het werk goed. Het complex krijgt vorm, gelegen nabij het tennispark de Hambaken. “In het voorjaar van 2025 zijn alle woningen beschikbaar en eind dit jaar wordt de verhuur opgestart via woningverhuurder Borgdonck,” aldus Cornelissen.

Met een variëteit aan woningen - van kleinere studio’s tot luxe penthouses - en duurzame, energiezuinige bouwmethoden, verwacht Cornelissen veel belangstelling. Elke woning heeft een eigen terras of balkon, en parkeren is volledig op eigen terrein.

De gemeente is positief over het nieuwe wooncomplex. “Omdat in De Hambaken al 75% sociale huurwoningen staan, draagt dit wooncomplex bij aan een betere mix van bewoners in de wijk,” verklaart Cornelissen.
Cornelissen prijst ook de samenwerking met de buurt: “We hebben goed geluisterd naar de wensen van omwonenden en tijdens de bouw is er regelmatig contact om de overlast te minimaliseren.”

Dit nieuwe wooncomplex belooft een verrijking te worden voor de wijk, met smaakvolle woningen in een mooi gebied.

Wil je meer weten over dit woonproject? Houd de website www.smtbv.nl in de gaten voor bouwupdates en www.borgdonck.nl voor verhuurupdates.

Nieuwsgierig naar het volledige artikel? Lees het Hambaken Magazine dat vanaf 26 juni gratis in de wijk verspreid wordt en dan ook digitaal te lezen is.

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.