Weet wat je beweegt

Vrije school De Vuurvogel duurzaam opgeleverd

21 juli 2022 was het zover; de oplevering van Vrije School De Vuurvogel Ede. Deze monumentale school is vorig jaar geselecteerd voor het innovatieprogramma ’Aardgasvrije en Frisse Basisscholen’ van Platform31 en Kenniscentrum Ruimte-OK, met als doel een bijdrage te leveren de klimaatdoelstellingen te behalen en tegelijkertijd een gezond binnenklimaat te creëren.
 
Door dit programma wordt ervaring opgedaan in de volgende stap naar duurzame renovaties van schoolgebouwen, waarbij het binnenklimaat wordt verbeterd en de energierekening betaalbaar blijft.
 
SMT Bouw & Vastgoed heeft de afgelopen maanden hard gewerkt deze transitie te bewerkstelligen. De school wordt aardgasvrij en conform de kaders van BENG en Frisse Scholen klasse opgeleverd. Duurzaam, flexibel en multifunctioneel. Het is een modern, fris en licht gebouw geworden op een prachtig stukje groen in Ede.
 
Vandaag wordt het opleverprotocol getekend waarmee Geron Verdellen van SMT de school weer overdraagt aan Boukje Voskuilen-Weidenaar van Stichting Pallas en Maartje ter Beek , directeur van De Vuurvogel.
Dit biedt de school de mogelijkheid om tijdens de schoolvakantie de inrichting op te pakken, zodat het nieuwe schooljaar fris kan worden gestart in een vernieuwde Vuurvogel. De Vuurvogel is klaar voor de toekomst !

SMT Bouw & Vastgoed was verantwoordelijk voor zowel het ontwerp als de realisatie in opdracht van Stichting Pallas. 

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.