Weet wat je beweegt

Bouw Thebe Janshove feestelijk van start gegaan

Viering: Woensdag 15 Maart kwamen op de bouwlocatie in Baarle-Nassau genodigden bijeen om de start bouw te vieren van Woonzorgcentrum Janshove.  Dit project is onderdeel van een omvangrijk nieuwbouwprogramma “Thuis in de Toekomst” van Thebe.

De aanwezigen waren bewoners, cliëntenraad en andere betrokkenen van het project. De officiële handeling vond buiten plaats, door het onthullen van het bouwbord aan de voorzijde van het bestaande gebouw. De onthulling werd verzorgd door twee bewoners die het langst in Janshove wonen. Daarna werd er gezamenlijk geproost en een hapje gegeten in het grand café.

Nieuwbouw: Er wordt door SMT Bouw & Vastgoed een woonzorgcomplex met  in totaal 60 woningen gerealiseerd.  Dit gebouw komt naast de oudbouw. Daarna volgt de sloop van de oudbouw (47 plaatsen), waarna de grond van de oudbouw wordt opgeleverd aan Leystromen. De Gasterij zal  door Leystromen en de gemeente verder worden ontwikkeld. Hierbij staat ontmoeting  en verbinding van wijkbewoners en bewoners uit het aanpandig gebouw centraal.

Tijdscapsule: Vorige week al werd er door een aantal bewoners een tijdscapsule met daarin brieven aan de toekomst in de fundering gestopt. In deze brieven de verhalen van bewoners over hoe zij de zorg in de toekomst voor zich zien. Wie weet worden deze verhalen in de toekomst gevonden, wij zijn benieuwd.

Naar verwachting is het nieuwe woonzorgcentrum in 2024 gereed.

Klik hier voor het filmpje van de onthulling van het bouwbord. 

Wil je meer informatie?

Weten wat SMT voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.